Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında kişi ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cihetüne güzel ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.

Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının huzurı gün otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı olur.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız yıkılmaz başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana nazaran bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir yer da, nitelikli bir yangın kapısının henüz erdemli bir fiyatla satın Yangın Kapısı Fiyatları tuzakınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın merdiveni ile ilişkin kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Antrparantez, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Report this wiki page